“De HoloLens geeft essentiële informatie over de machine weer, waardoor de operator on the spot ziet wat er gebeurt en veel sneller kan reageren.”
Ruben Tibben
Vice president plating bij BE Semiconductor Industries

“Onze Meco-machines zijn tot wel 70 meter lang. Daarom wilden we de informatie uit een machine graag laten zien op de plek waar het gebeurt,” vertelt Ruben Tibben, vice president plating bij BE Semiconductor Industries (Besi). Voor dochteronderneming Meco, die plating-systemen voor de halfgeleiderindustrie ontwikkelt, produceert en levert, werden machinedata realtime inzichtelijk gemaakt.

Weergave relevante gegevens

Door de enorme grootte van de machine loopt de operator – die verantwoordelijk is voor het goed monitoren en instellen – continu heen en weer. Tijdens een kickstart workshop van InSpark zocht Besi naar een efficiënte oplossing. “De machinedata werden veilig ontsloten met de Azure IoT Hub. InSpark combineerde die vervolgens met mixed reality voor de visualisatie.” De operator is nu in staat om de (dichte) machine letterlijk in te zien. Daarnaast is het mogelijk om hem virtueel te bedienen en ter plekke relevante informatie af te lezen. “Als je door een HoloLens naar de machine kijkt, geeft ‘ie in één oogopslag relevante gegevens over de status weer. Heeft een pomp onderhoud nodig? Hoeveel ampère stroom staat erop? Wat is de temperatuur van het chemiebad? Dat vergemakkelijkt én optimaliseert het werk.”

Showcase en andere scenario’s

“Uit de brainstormsessie met een aantal van onze experts en een team van InSpark rolden een heleboel usecases,” zegt Tibben. “In het kader van ons veertigjarig jubileum – in december 2018 – kozen we nu voor deze showcase, maar we zijn nog lang niet uitontwikkeld. De test is in elk geval goed ontvangen, de feedback van onze field service engineers en klanten was zeer positief.” Voorspellend onderhoud, operator training en machineconfiguratie, het is slechts een greep uit de aanvullende mogelijkheden die mixed reality biedt.

Veelbelovende technologie

Een gloednieuwe machine inclusief de mogelijkheid om data te visualiseren met een 3D-bril, iPad of mobiel, lijkt bij Besi’s klanten in de smaak te vallen. “Parallel zijn we bezig met het integreren van deze mogelijkheid in ons softwareplatform. En in onze fabriek in Azië starten we met een tweede use case, het testen van de Dynamics 365 Remote Assistant, waarmee hulp op afstand kan worden ingeschakeld. We werken het liefst in kleine stappen, en uiteindelijk met een lead customer die een vraag bij ons neerlegt, zodat we werkelijk waarde toevoegen aan onze machines. De technologie en de toepassingen zijn in elk geval veelbelovend voor onze industrie.”

Hoe Besi en InSpark de samenwerking vormgeven

  • Kickstart workshop voor het ontwikkelen en valideren van usecases (de InSpark Lab aanpak).
  • Samenstelling gemixt innovatieteam (met binnen enkele weken resultaat).
  • De ruwe (sensor)data van de Meco-machine zijn geordend en omgezet in een leesbare visualisatie in mixed reality.
  • Azure IoT Hub voor het veilig ontsluiten van de data (tweerichtingsverkeer).

Besi machine InSpark

Over Meco

Meco, dochteronderneming van het beursgenoteerde BE Semiconductor Industries (Besi) ontwikkelt, produceert en levert plating-systemen voor de halfgeleiderindustrie. Dankzij de prestaties, betrouwbaarheid, hoogwaardigheid en gunstige prijs-kwaliteitverhouding verwierven zij internationale bekendheid. Tibben: “Onze strategie sluit aan bij onze positie als marktleider. Onze machines zijn zeker niet de goedkoopste, maar wel de allerbeste in de markt. Logischerwijs willen wij – en dat geldt voor heel Besi – continu blijven ontwikkelen en vernieuwend zijn.”

SHARE
Dick Lorier

Digital advisor InSpark

Ook aan de slag met disruptieve technologie in jouw organisatie?
Dick vertelt je graag meer over de mogelijkheden.