badge green

Password-less werken

Makkelijker, maar vooral veiliger werken zonder wachtwoorden

Wachtwoorden. De huidige digitale wereld staat er bol van. We gebruiken ze vrijwel dagelijks op alle mogelijke plaatsen, zoals bij het aanmelden op de werkplek of voor toegang tot (web-based) applicaties. Wachtwoorden lijken weliswaar een goede oplossing om toegang tot kostbare of gevoelige informatie te beveiligen, maar uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% (!) van de datalekken en/of hacks veroorzaakt wordt door het gebruik van slechte wachtwoorden en phishing.

Ook wordt het werken met meerdere wachtwoorden en accounts vaak als lastig ervaren; de behoefte aan (sterke) vereenvoudigde inlogprocedures groeit gestaag. Wachtwoordvrije authenticatie helpt gebruikers en organisaties bij het versnellen van hun workflow en processen. Password-less security combineert gebruiksgemak met de modernste en hoogste beveiligingsstandaarden en biedt zo de meest intuïtieve én veilige gebruikerservaring.

 

SHARE
One Password-less werken aanpak
Workshop & Health scan
Door middel van een functionele workshop bepalen we welke vorm van Password-less Security het beste past bij jouw organisatie. We voeren een health scan uit om te bepalen of er wordt voldaan aan de voorwaarden voor een succesvolle implementatie van Password-less Security binnen je organisatie.
Design & Implementatie
Aan de hand van de resultaten van de workshop en de health scan, wordt er een omgeving specifiek design opgesteld. Nu het scenario duidelijk is en de randvoorwaarden ingeregeld zijn, gaan we aan de slag om de benodigde bouwstenen te implementeren aan de hand van het design.
Adoptie
Nadat Password-less geïmplementeerd is moet jullie organisatie voorbereid worden. Dit doen we met gerichte communicatie en opleiding(en) richting jullie eindgebruikers.

Hoe werkt het?

Wachtwoordvrije toegang bestaat uit een aantal bouwstenen waarmee op een eenvoudige en vooral veilige manier ingelogd kan worden op de werkplek en bij gewenste applicaties. Vaak zelfs zonder dat de gebruiker het merkt. Hierdoor wordt het noodzakelijke wachtwoordgebruik tot een minimum beperkt.

Password-less security bestaat uit een of meerdere oplossingen zoals Password-less Phone Sign-in (Microsoft Authenticator), Windows Hello for Business (voor Windows 10 platform), en Windows Hello Security Keys (FIDO2) welke ieder afzonderlijk of aanvullend (complementair) geïmplementeerd kunnen worden.

LEES DIT BLOG OVER PASSWORD-LESS WERKEN

Aan de slag met Password-less werken?

Password-less werken klinkt voor veel bedrijven als iets engs en wordt over het algemeen niet gezien als veiligere optie. Niets is minder waar, want met behulp van onder andere de Authenticator app, Windows Hello en het gebruik van Security Keys kunnen jouw medewerkers makkelijk(er) en veilig(er) inloggen. Daardoor krijgen zij toegang tot applicaties, terwijl jij met jouw bedrijf minder risico loopt.

BEKIJK PASSWORD-LESS ONEPAGER

Deze klanten gingen je voor
Ronny de Jong

Principal Consultant Modern Workplace Foundation

Starten met password-less werken?
Laten we koffie drinken en de mogelijkheden voor jouw bedrijf en password-less werken bespreken!
Meer informatie?
Lees dan hier verder